Ravitsemusvalmentaja (FAF Nutrition Coach)

FAF_IlanderFAF ravitsemusvalmentaja -koulutus on alansa monipuolisin koulutus ja koulutus on toiminut suunnannäyttäjänä jo yli 10 vuotta. Koulutuksen sisällön ja materiaalit on toteuttanut ravitsemuksen pitkä linjan huippuasiantuntija Olli Ilander. FAF Nutrition Coach on varma valinta ravitsemusvalmennuksen osaamiseen saamiseksi sekä ravitsemusvalmentajan työtehtäviin tähtääville.

Kiinnostus ravitsemusta kohtaan kasvaa jatkuvasti. Ravinto näyttelee keskeistä osaa harjoittelussa ja liikunnassa yleensä. Esimerkiksi Personal Training -asiakkaat ovat aikaisempaa valveutuneempia ja vaativat entistä laadukkaampaa ravitsemusneuvontaa. Myös urheilijat haluavat yhä useammin kokonaisvaltaista valmennusta, johon kuuluu fyysisen ja henkisen valmennuksen ohella myös ravintovalmennusta. Ammattitaitoisten ravintovalmentajien kysyntä on siis kasvussa.

FAF Nutrition Coach -koulutusohjelman suorittaneena voit olla varma siitä, että sinulla on käytettävissäsi viimeisin ja luotettavin tieto, jota tarvitset ammattitaitoisen käytännön ravitsemusneuvonnan antamiseen. Ravintovalmentajakoulutus sopii hyvin täydennyskoulutukseksi personal trainereille, liikunnanohjaajille, urheiluvalmentajille, fysioterapeuteille tai ylipäätään liikunta- ja hyvinvointialalla toimiville ammattilaisille. Mikä tärkeintä, opetus ei edusta mitään tiettyä suuntausta tai ideologiaa vaan antaa puolueetonta ja faktoihin perustuvaa tietoa ja käytännön ohjeita järkevään ja tasapainoiseen ravitsemuksen suunnitteluun ja käytännön toteutukseen.

Syksyn 2023 Nutrition Coach -koulutus etäyhteydellä

Syksyn 2023 Nutrition Coach toteutetaan etäyhteydellä.
Koulutus on mahdollista suorittaa kokonaan etänä paikasta riippumatta.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

FAF Nutrition Coach -koulutus on monimuoto-opiskelua, johon sisältyy runsaasti oppimis- ja harjoitustehtäviä. Koulutus vaatii osallistujalta riittävät tiedot ravitsemuksen alalta sekä mielellään käytännön kokemusta ravitsemusasioiden parissa työskentelystä, jotta koulutuksesta saa parhaan mahdollisen hyödyn. Koulutus koostuu neljästä lähiopetusjaksosta ja yhdestä tentti- ja seminaarijaksosta. Näiden opetustuntimäärä on yhteensä noin 70 tuntia (8 lähiopetuspäivää + 1 teorikoe). Oppimistehtävät, itseopiskelu sekä harjoitusvalmennussuhde mukaan lukien koulutuksen opintotuntimäärä on 150.

Opetusmodulit ovat:

 • Ruoka ja terveys
  • Rasva
  • Proteiini
  • Hiilihydraatit
  • Kuidut
  • Alkoholi
  • Torjunta- ja lisäaineet
  • Erityisruokavaliot
 • Painonpudotus ja kehonkoostumus
  • Energiatasapaino ja ruuan energiatiheys
  • Säästöliekki
  • Hiilihydraattiruoat, rasvat, proteiinit, ravintolisät, makeutusaineet ja ateriarytmi painonpudotuksessa
  • Painonpudotus ja kehonkoostumus urheilussa
 • Syömisen ja syömisongelmien psykologia
  • Ihmisen suhde syömiseen
  • Syömiskäyttäytymisen muodostuminen
  • Psykologia painonpudotuksessa
  • Mindfulness
 • Urheiluravitsemus
  • Energiantarve ja -saatavuus
  • Krooninen ylikuormitustila eli ylikunto
  • Loukkaantuneen urheilijan ravitsemus
  • Harjoittelun laadun ja kilpailusuorituksen parantaminen
  • Neste- ja suolatasapaino
  • Palautuminen
 • Ruokaostokset ja käytännön ruoan valmistus
  • Pakkausmerkinnät
  • Käytännön ruoan valmistus
 • Käytännön ravintovalmennusharjoitukset

 

Hinta: 1548 € 

Koulutus laskutetaan neljässä erässä (4 x  387 €) koulutuksen aikana. Koulutuksen ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumissivun kautta.

Nutrition Coach -koulutukseen osallistuminen ei edellytä muiden FAF koulutuskokonaisuuksien suorittamista ennalta, vaan osallistuessasi koulutukseen voit suorittaa tarvittavat FAF ravitsemustasot 1-3. Jos kuitenkin olet kiinnostunut myös liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvistä asioista, suosittelemme, että suoritat FAF Foundation koulutuksemme.

Ravitsemus tasot I – III ehtii opiskella itsenäisesti koulutuksen edetessä. Halutessasi voit myös osallistua ravitsemus II ja III lähiopetuspäiviin, joita järjestetään osana FAF Personal Trainer -koulutusta.

Mikäli olet jo suorittanut muita FAF koulutuksia, Nutrition Coach täydentää ja syventää aikaisemmilla FAF ravitsemuskoulutuksilla saamiasi ravitsemustietoja.

Koulutus vaatii opiskelijalta oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta sekä motivaatiota. Koulutuksen hyväksyttyyn läpäisyyn vaaditaan harjoitustehtävät, kirjallinen tentti, käytännön harjoitusvalmennukset sekä niihin liittyvät raportit ja esittelyt.

Kouluttajana koulutuksessa toimii tunnettu ravitsemusasiantuntijamme Olli Ilander (ETM).

Kirjabonus Nutrition Coach -opiskelijoille!

FAF ja yhteistyökumppanimme VK-kustannus tarjoavat hienona lisänä  syksyn Nutrition Coach koulutukseen ilmoittautuneille veloituksetta Olli Ilanderin uuden ”Liikuntaravitsemus 3.0” kirjan (kirjan arvo 89 €). Kirja toimitetaan osallistujille koulutuksen yhteydessä.

Katso lisää Liikuntaravitsemus 3.0  -kirjasta

Yli 600 sivun täydellisesti uusittu järjestyksessä kolmas Liikuntaravitsemus -kirja täydentää loistavasti Olli Ilanderin laadukkaita Nutrition Coach -koulutusmateriaaleja.

 

Palautteita Nutrition Coach -koulutuksesta:

Kiitos todella laadukkaasta ja innostavasta opetuksesta. En tiedä, tuleeko meille jokin palautekysely, joten kerronpa suoraan sinulle mielipiteeni. Täytyy siis todeta, että koulutus oli todellakin hintansa arvoinen ja ylitti odotukseni. Sain täydelliset eväät omalle ravintovalmentajan uralleni. Olen kasvanut henkisesti hurjasti NC-koulutuksen aikana, kiitos avarakatseisen asenteesi ja opetustavan. Haluan itse opettaa samaa asennetta muille, sillä uskon, että kun ihminen on armollinen itselleen myös syömisten suhteen, hän voi paljon paremmin. Jaettu aineisto oli myös todella hyvä, löydän siitä helposti etsimäni asiat ja kun haluan tietää enemmän, tutustun lähdeviittauksen kautta alkuperäiseen aineistoon. Erityisen tärkeää oli meidän oppilaiden kannalta se, että sinä olit ihan oma itsesi. Auktoriteetti, mutta osasit asettua meidän asemaamme.”

Koulutus on ollut kaikin puolin antoisa. Olli on todella asiantunteva ravitsemusvalmentaja ja pidän paljon hänen tavastaan lähestyä ravitsemukseen ja ravitsemusvalmennukseen liittyviä asioita. Opettajana Olli onnistuu todella hyvin korostamaan kokonaisuuden merkitystä, mutta silti tuomaan esille hyvin yksityiskohtaisiakin käytännön vinkkejä tämän kokonaisuuden toteuttamiseksi. Lähiopetuksessa olisi ollut hyvänä puolena se, että omaa vireystila olisi todennäköisesti ollut luokassa paljon kotia parempi, mutta toisaalta osa koulutuksen kätevyydestä liittyi sen etätoteutukseen. Tallenteet olivat mielestäni hyvä juttu kertausta ajatellen. Niihin liittyykin ainut parannuskohta, sillä olisi ollut kiva, jos kaikki tallenteet olisivat olleet katsottavissa koko koulutuksen ajan, sillä itselläni ainakin viikot meni aina todella nopeasti ohi, kun tein samalla koulutuksen aikana paljon töitä. Oli kuitenkin loistavaa, että tallenteisiin sai lisää katseluaikaa pyytäessä. Koulutuksesta jäi kokonaisuudessaan todella kiva mieli. Kaikista paras juttu on se, että pääsee ottamaan kaikkia näitä hyviä oppeja käytäntöön niin omassa ravitsemuksessa kuin asiakkaiden valmentamisessa. Kiitos FAF ja Olli! ”

”Hei!

Opiskelin viimeisimmällä Nutrition Coach -kurssilla.

Olen erittäin tyytyväinen koko kokonaisuuteen. Opettajamme Olli Ilander onnistui tehtävästään mielestäni erittäin hyvin. Hän on yksi parhaista opettajista, joita olen kohdannut. Taustoistani sen verran, että olen itse kaksoismaisteri ja minulla on entuudestaan kaksi ammatillista tutkintoa, joten olen aika monen opettajan opeissa ollut tähän saakka.
Opettajan tietomäärä oli valtava ja jos hän ei tiennyt, niin hän otti selvää. Muutenkin ote oli hyvin ammattimainen. Hän osasi ”tartuttaa” meihin tärkeän asenteen, eli ei saa olla liian jyrkkä sillä asioilla on usein kaksi puolta. Hän myös toi esiin paljon omakohtaisia elämäkokemuksia. On aika harvinaista, että opettaja uskaltaa heittäytyä noin aidosti menettämättä auktoriteettiaan.
Kiitos myös taustaorganisaatiolle, mainostan tätä koulutusta jatkossa muillekin!

-Noora-”

Olli oli kouluttajana huipputyyppi. Asiantunteva, mutta sopivan rento. Kiitos siitä hänelle.”

”Olli Ilander on huippuhyvä opettaja!”