Tulossa Wellness Coach Koulutukset

FAF Wellness Coach on liikunta- ja hyvinvointialla toimiville ja muille ohjaustyötä tekeville suunnattu jatkokoulutusohjelma, jonka tavoitteena on laajentaa ja syventää omaa osaamista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittämisessä ja samalla synnyttää uudentyyppistä coaching-lähestymistapaa alalle ja omaan työhönsä.  Sen avulla helpotetaan pysyvien elämäntapamuutosten aikaansaamista asiakkaiden keskuudessa. Koulutuksen pääpainopiste on coaching- ja mentaalivalmennuksen puolella, jonka kautta osallistujat saavat uusia konkreettisia lisätyökaluja omaan työhönsä. Koulutuksessa yhdistyvät life coaching- ja NLP-ajatusten sekä kokonaisvaltaisen valmennuksen ja elämäntapamuutosvalmennuksen menetelmien parhaat puolet. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet osallistujat saavat oikeuden käyttää FAF Wellness Coach -nimikettä ja he ovat osaavia kokonaisvaltaisen valmennuksen toteuttajia. Yritysten työhyvinvointi painottuu tällä hetkellä vahvasti Wellness Coach -tyyppiseen valmennukseen ja ohjaukseen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

KENELLE:
Jatkokoulutusohjelma on tarkoitettu liikunta-  ja hyvinvointialalla toimiville tai muille vastaavanlaisen koulutustausta omaaville ohjaus-/valmennustyötä tekeville. Hakijalla tulee olla liikunta-, terveys- tai hyvinvointialan koulutus sekä kokemusta käytännön yksilötason valmennus-/ohjaajatyöstä. Koulutus sopii myös hyvin esimerkiksi liikunnanohjaajille, ravintovalmentajille, fysioterapeuteille, hierojille, yms., jotka tekevät liikunta- ja hyvinvointialan ohjaamistehtäviä ja haluavat muuttaa omaa toimintatapaansa  kohti kokonaisvaltaisempaa coaching -tyyppistä valmennusta.

KOULUTUKSEN MUOTO:
Lähiopetus/valmennuspäivät: 8 päivää
Lisäksi koulutus sisältää oppimistehtäviä, itseopiskelua sekä käytännön harjoitusvalmennuksia.

KOULUTUKSEN TEEMAT JA AIHEALUEET:

 • Coaching-menetelmät työkaluna valmennuksessa
 • Kokonaisvaltainen hyvinvointi
 • Tavoitteena pysyvät elämäntapamuutokset
 • Henkinen valmennus
 • Coaching käytännössä
 • Terveydellisten tekijöiden huomioiminen
  valmennuksessa
Voit katsoa FAF Wellness Coach -koulutuksesta ja koulutuksen käyneiden kokemuksista kertovan videon klikkaamalla logoa.

FAF Wellness Coach

 

 

KOULUTTAJAT:

Petteri Paakkunainen (LO, MBA, Certified NLP Coach, Certified Life Coach, FAF Master Trainer)
Petterillä on yli 25 vuoden kokemus liikunta- ja hyvinvointialalta eri tehtävissä, joista kouluttajakokemusta on kertynyt yli 15 vuoden ajalta. Hän on mm. toiminut personal trainingin uranuurtajana tuoden personal training -ideologian Suomeen 90-luvulla. Hän on Suomen ensimmäisen personal trainer -koulutusohjelman kehittäjä ja entinen pääkouluttaja. Petterin monipuolinen koulutustausta ja erityisesti NLP osaaminen antaa koulutukselle syvyyttä.

Joni Listola (TtM, PT, liikunnan sekä terveyden monipuolinen asiantuntija)
Joni on valmistunut Itä-Suomen yliopistosta pääaineenaan liikuntalääketiede. Aiemmin Joni on opiskellut Yhdysvalloissa liikuntatieteitä ja suorittanut Personal Trainer -koulutuksen. Jonilla on pitkä kokemus liikunta ja- terveysalalta monipuolisissa tehtävissä.

 

Alta voit lukea muutamia poimintoja Wellness Coach asiakkaiden antamista palautteista:

 • Olen todella tyytyväinen, sain paljon uusia tapoja ajatella elämän eri tilanteissa. Olin kovasti hukassa ennen tätä valmennusta, mutta suunta alkoi hahmottua kun pystyi erottamaan mitä minä todella haluan.
  Turha stressaaminen on jäänyt vähemmälle ja olen paljon positiivisempi päivittäin. Oma valmentajani oli loistava! Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsinkin!
 • Ennakkokuva minulla hieman oli, että valmennus olisi Personal Trainer -ohjauksen tapainen. Ensi tapaamisella selvisikin, että kyse on aivan muusta.
 • Valmennustapaamiset olivat erittäin positiivisia, keskustelevia ja laittoivat miettimään omaa arkea ja hyvinvointia. En varmaan itse olisi alkanut miettimään asioita niin perinpohjaisesti tai tekemään ihan konkre Elivakonkreettisia muutokseen johtavia tehtäviä. Tarvitsin valmentajan siihen “potkimaan” eteenpäin.
  En olisi uskonut millään, että niin suuria muutoksia voi saada aikaan vain viiden valmennuskerran ansiosta: unirytmini parantui, omaa vapaa-aikaa alkoi löytymään, sosiaaliset kontaktit lisääntyivät, ravitsemus (ylimääräiset herkut) selkiytyi ja ennen kaikkea näiden kaikkea yhteissummana löysin itsestäni positiivisen, rauhallisemman sekä energisemmän itseni.
 • Nautin suunnattomasti kokonaisvaltaisesta huomiosta ja hyväksyvästä ilmapiiristä, joka toistui jokaisella tapaamisella. Tässä hektisessä suorittamisen aikakaudessa on ilo huomata, että tunnin pysähtyminen voi oikeasti tuntua rentouttavalta. Arvostin tunnetta, että olen asiakkaana tärkeä juuri sillä hetkellä.Suhtauduin skeptisesti ajatukseen, että saisin aikaiseksi edes pientä muutosta arkeeni, vaikka kuinka teoriassa sitä tahtoisin. Epäilin käyneeni läpi jo moneen kertaan samat asiat joita odotin tulevan käynneillä yllätyin iloisesti.Purettuani valmentajan avulla, ihanan luontevilla tehtävillä ja kysymyksillä, omia elämänalueiden toimivuuksia, huomasin, että kun asioista puhuu ääneen tapahtuu ahaa elämyksiä. Ihminen vain tarvitsee tukea ja kannustusta. Vanhoja tapoja, olkoon kuinka pieniä tahansa on hyvin vaikeaa yksin muuttaa.Pidin näistä tapaamisista erityisesti niiden kokonaisvaltaisuuden vuoksi. Uskon, että ihmiset nykyään tarvitsevat juuri tällaista. Koin myös, ettei minun odotettu muuttuvan ( niin kuin usein pelottaa) superatleettiseksi, duracelpupun lailla käyväksi ilopilleriksi. Tuli tunne, että riitän.

Personal trainer