Lähes 800 kouluttautui FAF koulutuksissa

Uutiset

faf_logo_vertical 1 cmyk copy

Fysioline yritykseen kuuluva FAF on kouluttanut liikunta- ja hyvinvointialalle asiantuntijoita jo vuodesta
1997 lähtien ja vuoden 2015 aikana koulutuksiimme osallistui 762 osallistujaa. Lisäksi vuoden aikana toteutimme paljon erilaisia tilauskoulutuksia Fysiolinen asiakasyrityksille. FAF Personal Trainer ja FAF Indoor Cycling -koulutuksia toteutettiin myös Virossa, joten yhteensä noin 800 henkilöä on osallistunut FAF koulutuksiin vuonna 2015.

Alan monipuolisin ja kansainvälisin kouluttaja

FAF on alansa monipuolisin koulutusorganisaatio, sillä tarjonnastamme löytyy tällä hetkellä 16 erilaista koulutusta. Osa koulutuksista ovat liikunta-alan työtehtäviin/ammattiin johtavia pitempiä koulutuksia, kuten FAF Personal Trainer, FAF Nutrition Coach, Peak Pilates -ohjaajakoulutukset, ryhmäliikuntaohjaajakoulutus sekä uusimpana hierojan ammattitutkintoon johtava koulutus. Osa FAF koulutuksista taas ovat lisä- ja täydennyskoulutuksia jo liikunta-, terveys- ja hyvinvointialalla toimiville ammattilaisille. Näitä koulutuksia ovat mm. MTC kinesioteippaus, Running Trainer, Seniorivoimaa, CrossCore RBT Training, Indoor Cycling ja uusimpana jo muutaman koulutuksen verran toteutettu Wellness Coach -koulutus. Uutuus tuote Wellness Coach -koulutus tarjoaa vahvan lisäosaamisen sekä välinet kokonaisvaltaiseen hyvinvointivalmennukseen personal trainereille tai kenelle tahansa ohjaamis/valmennustyötä tekevälle ammattilaiselle.

Kansainvälisinä koulutuksina FAF tarjoaa FAF International Personal Trainer ja FAF International Group Exercise Instructor -koulutuksia, jotka ovat Englantilaisen YMCA Awards standardien mukaisia ja näitä koulutuksia järjestetään ympäri maailmaa. Peak Pilates ohjaajakoulutukset ovat myös kansainvälisen koulutusorganisaation koulutuksia, joten erittäin arvostetusta koulutuskonseptista on kyse. Näiden koulutusten kautta pystyt myös kehittämään englannin kielen taitoasi, mikäli tavoitteena on työntekeminen Suomen rajojen ulkopuolellakin.

SKY Standardit ja auktorisointi laadun varmistajana

Liikunta-, terveys- ja hyvinvointialan ammattilaiset ovat aktiivisesti kouluttautuvia ja sen myötä alalla toimivien osaajien taso on hyvä ja kehittyy APT logokoko ajan. Vuoden 2015 yhtenä tärkeimpänä asiana oli Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten SKY ry:n auktorisoinnin saaminen FAF Personal Trainer -koulutuksille. Auktorisointi takaa sen, että koulutus on laatustandardien mukainen ja standardit ovat vaatimustasoltaan jopa korkeammat kuin monissa euroopan maissa käytössä olevat EHFA Standardit. SKY auktorisoinin ja standardien pohjana on käytetty EFHA standardeja, mutta niihin on vielä lisätty asioita, jotta personal trainer -koulutukset olisivat riittävän laadukkaita. FAF Personal Trainerit voivat hakeutua suoraan SKY:n auktorisoitujen personal trainereiden rekisteriin (APT), joka on personal trainer työtä ammattikseen tekevien ”ammattirekisteri” ja josta kuluttaja sekä työnantaja voivat tarkistaa personal trainerin koulutus ja kokemustaustan.

Laadukkaat koulutustilat ja todellinen mahdollisuus työllistyä

FAF:n vahvuus on tietenkin kuuluminen Fysioline yritykseen, joka monialayrityksenä on Suomen suurimpia liikunta- ja hyvinvointialan toimijoita. Fysioline konsernissa työskentelee yli 600 henkilöä. Fressi liikuntakeskuksia on tällä hetkellä 16 keskusta ympäri Suomea ja kaksi valmistuu lisää aivan lähiaikoina. Yritykseen kuuluvat myös EVO Fitness -kuntosalit (8 kpl), joten kokonaisuudessaan yrityksen sisällä toimii jo lähes 30 kuntokeskusta. Tämän yhteyden myötä FAF koulutuksia voidaan järjestää erittäin laadukkaissa tiloissa ja yhtenä tärkeänä asiana on se, että FAF koulutuksista on mahdollisuus työllistyä yrityksen sisällä toimiviin liikuntakeskuksiin. Vuosittain eri kaupungeissa järjestettävistä FAF Personal Trainer -koulutuksista työllistyy useita Fressi tai EVO Fitness liikuntakeskuksiin.

Tammikuussa 2016 käynnistyy FAF hierojakoulutus, joka on hierojan ammattitutkinnon mukainen koulutus ja siitä valmistuu koulutetuksi hierojaksi, jonka erikoisosaamisena on urheilijoiden lihashuolto eli kansankielellä ilmaistuna urheiluhieroja. Myös hierojakoulutuksen kautta on mahdollisuus työllistyä Fysioline yritykseen, sillä Fressi liikuntakeskuksissa työskentelee useita hierojia ja koko ajan rekrytoidaan lisää.

Yksi merkittävä lisäetu FAF personal trainer -koulutuksissa olevilla on se, että opiskelijat voivat hankkia Wrangen verkkokaupasta kaikkea kuntoiluun alennettuun hintaan. Tämä on hyvä etu, kun esimerkiksi personal trainer alkaa tekemään töitä ja joutuu kuitenkin hankkimaan jonkin verran ”työvälineitä” itselleen valmennuksia varten.

Osaavat ja kokeneet kouluttajat kaiken ydin

FAF kouluttajilla on kaikilla pitkä tausta liikunta- ja hyvinvointialalta. Kaikki kouluttajamme ovat korkeasti sekä monipuolisesti koulutettuja ja ennen kaikkea heillä on monipuolista kokemusta alan työtehtävistä. Lisäksi kaikilla on kokemusta kouluttajatehtävistä jo ennen kuin toimivat kouluttajina organisaatiossamme. Kouluttajiltamme saat hyvän ja monipuolisen näkemyksen niistä vaatimuksista, joita liikunta- ja hyvinvointialan työtehtävissä vaaditaan.

Vuosi 2016 käynnistyy vauhdikkaasti jo 8.1. personal trainer -koulutusosiolla. Osa alkuvuoden koulutuksista on jo täyteen varattuja tai niissä on vain jokunen paikka vapaana, joten kannattaa nyt käydä tekemässä oma ilmoittautuminen kevään koulutuksiin.

Tervetuloa kouluttautumaan.

 

Ylös