UUDISTUNUT FAF Wellness Coach

Uutiset

(teksti julkaistu KF -lehdessä 4/2019)

Toimiva ja tehokas valmennus on muutakin kuin tietoa ja titteleitä

Onnistuneessa valmennuksessa on vähintään yhtä paljon kyse psyykkisistä asioista ja ihmissuhdekomponentista kuin harjoitteluun ja ravitsemukseen liittyvistä teknisistä seikoista. On hienoa, että alalla on paljon trainereita ja valmentajia, jotka lukevat intohimoisesti alan kirjallisuutta ja tietävät paljon teknisistä asioita – näiden merkitys ei kuitenkaan aina ole niin isossa roolissa. Jos onnistut ymmärtämään asiakkaita, osaat kysyä oikeita asioita ja saat heidät toteuttamaan heille tärkeitä asioita – tulet onnistumaan ja pärjäämään alalla.

Harvoin alalla pärjäämisessä on kyse tiedon vähyydestä. Loppupeleissä kykysi luoda asiakkaaseen hyvä suhde, kuulla hänen toiveensa ja kuinka hyvin pärjäät ihmisten kanssa määrittää suuren osan onnistumisista. Onnistunut vuorovaikutussuhde vaatii kanavan avauksen, luottamuksen syntymisen ja ylläpidon.

Hyvä valmentaja pystyy näkemään valmennettavansa parempana versiona kuin hän ehkä sillä hetkellä tai joskus on kokenut olevansa ja onnistuu kutsumaan hänessä piilevän potentiaalin ja resursseja käyttöön sekä valjastamaan näitä toiminnaksi – silloin asiakas nostaa tasoaan.

Uskon että liikunta- ja hyvinvointialaa olemme human potential busineksessä – ihanteellisessa tilanteessa on mahdollista saada yksilö kasvamaan, kehittymään kokonaisvaltaisesti ja kukoistamaan.

 

Uudistunut FAF Wellness Coach (hyvinvointivalmentaja)

Aloitimme FAF:lla Wellness Coach -koulutuksen yli 5-vuotta sitten ja ehdimme pitää 10 ryhmää. Koulutusohjelman ideoijan ja pääkouluttajan Petteri Paakkunaisen aika alkoi olla kortilla muiden työtehtävien vuoksi ja koulutus on ollut hautumassa ja muhimassa telakalla viime vuoden keväästä.

Nyt FAF kouluttajatiimiimme on kertynyt hienoa psykologista osaamista ja kokemusta. Urheilupsykologi Jaana Blom on toiminut FAF kouluttajatiimissä useita vuosia kouluttaen asiakassuhteisiin ja motivaatioon liittyviä aihealueita. Riikka Lamminen (psykologi, ratkaisukeskeisen psykoterapian koulutus) on myös ollut viime vuosina kouluttamassa FAF PT-koulutuksissa, joissa hänen vankka kokemuksensa psyykkisen puolen ohjaustyöstä on ollut hyödyksi, lisäksi olemme saaneet mukaan myös Hippu Pintilän (psykologi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti). Hipulla on yli 20-vuoden kokemus niin organisaatioiden kuin yksilöiden sparraajana. Hippu ja Jaana ovat myös personal trainer -koulutuksen käyneitä ja Riikka on kouluttanut PT-koulutuksissa, joten trainereiden kenttä ja haasteet ovat heille tuttua.

Aika koulutuksen päivittämiselle ja uudistamiselle on oikea. Kun trainer, fysioterapeutti tai muu ohjaaja lähestyy asiakasta uudella kulmalla – asiakaspysyvyys ja tulokset paranevat, lisäksi koulutuksessa opitaan vuorovaikutus- ja ”elämäntaitoja”, jotka hyödyttävät osallistujia muussakin elämässä.

Wellness Coach -koulutuksessa osallistujat ovat saaneet uutta lähestymistapaa ja innostusta työhönsä ja siihen mitä tekee ammatikseen, uusia ideoita, rinnalla kulkemista, työkaluja ja vaikka mitä. On ollut hienoa nähdä ja kuulla kun ihminen on innostunut uudestaan hommistaan löytämällä uuden vaiheen.

Olit sitten liikunnan tai terveyden alan ammattilainen, tulet oppimaan ohjaamis- ja vuorovaikutustaitoja, joilla autat asiakkaitasi tekemään tärkeitä muutoksia terveyteen ja hyvinvointiin.

 

KOULUTUKSEN MUOTO:

Lähiopetus/valmennuspäivät: 6 päivää
Lisäksi koulutus sisältää oppimistehtäviä, itseopiskelua sekä käytännön harjoitusvalmennuksia.

 

KOULUTUKSEN AIHEALUEITA:

  • Coaching-menetelmät ja ratkaisukeskeinen ohjaus työkaluina valmennuksessa
  • Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja kokonaiskuormituksen hallinta
  • Henkinen valmennus
  • Tavoitteena pysyvät elämäntapamuutokset
  • Ohjaaminen ja terveyshaasteet

 

UUDISTUNUT FAF WELLNESS COACH 6.3.2019 alkaen, Helsinki

Katso lisää: www.faf.fi/koulutukset/wellness-coach 

Ylös