Fascial Ideapäivä – Helsinki 2020

Koulutusinfo

Ilmoittaudu 21.10.2020
mennessä

Koulutuspaikkana Fressi Clubhouse, Tyynylaavantie 20, 00980 Helsinki

Koulutuspäivä su 25.10.2020 klo 9.30-16.30

Kouluttajana päivässä toimii Wilma Holmberg (PT)

Hinta sisältää materiaalit ja opetuksen

Fascial ideapäivä – toiminnallista liikkuvuusharjoittelua!

Fascial-harjoitteita voit soveltaa työssäsi monipuolisesti Personal Trainer asiakkaista senioriryhmiin. Ideapäivän aikana käydään läpi perusteita faskiaaliseen harjoitteluun liittyen ja tutustutaan liikepankkiin (osio 1).

Fascial on liikkuvuuden ja liikkeen hallinnan harjoittelua, myofaskiaaliset jatkumot huomioiden. Faskia on kudos joka ei juurikaan veny, mutta sen merkitys liikkuvuuden, liikkeen säätelyn ja voimantuoton kannalta on erittäin tärkeä. Laajoja liikeratoja suosiva hidas dynaaminen harjoittelu on perusteltua sillä pyrimme parantamaan sidekudoksen eli faskian liikkuvuutta.

Aktiivisen ja toiminnallisen liikkuvuusharjoittelun tavoitteena on kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi. Fascial- harjoittelussa tärkeää on myös oikeiden alkuasentojen ja linjauksien harjoittelu, syvän tuen harjoittaminen sekä kehotietoisuuden lisääntyminen ja rentoutuminen. Hengityksellä on tärkeä rooli harjoittelussa ja yhdistämme sen osaksi liikkeitä.

Fascial- konseptin pääkehittäjä on fysioterapeutti ja ammatillinen liikunnan ja ergonomian opettaja Henna Varonen. Kehittämisessä ovat olleet mukana myös liikunta-alan ja fysioterapian ammattilaiset, joilla on pitkä kokemus kouluttajina ja ohjaajina. Suorituskeskeisyyden sijaan tässä metodissa huomioidaan ihminen kokonaisvaltaisesti liikkeen ollessa tehokasta, mutta silti pehmeää.

Fascial sopii:

-Kuntoliikkujalle kehonhuoltoon ja hallintaan

  • ryhmäliikuntatunniksi
  • osaksi yksilövalmennusta/personal training- ohjausta
  • kotiharjoitteluun

-Kilpaurheilijalle palautumiseen ja suorituskyvyn optimointiin

-Työhyvinvointi

  • työhyvinvointiryhmät ja taukoliikunta

-Senioreille

  • tasapainon harjoittaminen ja ylläpitäminen

Fascial

Ylös