FAF Fascial ryhmäliikuntaohjaajakoulutus

Koulutusinfo

 • 20 h
 • 395 €
 • Fressi Clubhouse, Helsinki
 • Ennakkovaatimukset:

  1. Ryhmäliikuntaohjaajan peruskoulutus tai vastaava

Ilmoittaudu 12.9.2018
mennessä

Koulutuspaikkana Fressi Clubhouse, Tyynylaavantie 20, 00980 Helsinki

Koulutuspäivät la-su 15.-16.9. klo 9-16 ja näyttöpäivä su 14.10. klo 9-16, kouluttajina toimivat Henna Varonen (ft) ja Wilma Holmberg (PT)

Hinta sisältää materiaalit ja opetuksen.

Fascial- ryhmäliikuntaohjaajakoulutuksessa saat uudenlaista näkemystä kokonaisvaltaisesta kehonhuollosta ja liikkuvuusharjoittelusta. Fascial on liikkuvuuden ja liikkeen hallinnan harjoittelua, myofaskiaaliset jatkumot huomioiden. Faskia on kudos joka ei juurikaan veny, mutta sen merkitys liikkuvuuden, liikkeen säätelyn ja voimantuoton kannalta on erittäin tärkeä. Laajoja liikeratoja suosiva hidas dynaaminen harjoittelu on perusteltua sillä pyrimme parantamaan sidekudoksen eli faskian liikkuvuutta.

Aktiivisen ja toiminnallisen liikkuvuusharjoittelun tavoitteena on kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi. Fascial- harjoittelussa tärkeää on myös oikeiden alkuasentojen ja linjauksien harjoittelu, syvän tuen harjoittaminen sekä kehotietoisuuden lisääntyminen ja rentoutuminen. Hengityksellä on tärkeä rooli harjoittelussa ja yhdistämme sen osaksi liikkeitä.

Fascial- konseptin pääkehittäjä on fysioterapeutti Henna Varonen. Kehittämisessä ovat olleet mukana myös liikunta-alan ja fysioterapian ammattilaiset, joilla on pitkä kokemus ryhmäliikuntakouluttajina sekä ohjaajina. Asiakkaat kaipasivat lempeää ja järkevää kehonhuollonmenetelmää, jota he voisivat tehdä sekä ryhmässä että kotiharjoitteluna. Suorituskeskeisyyden sijaan tässä metodissa huomioidaan ihminen kokonaisvaltaisesti. Fascial-harjoitteita voit soveltaa työssäsi monipuolisesti.

Fascial sopii:

-Kuntoliikkujalle kehonhuoltoon ja hallintaan

 • ryhmäliikuntatunniksi
 • osaksi yksilövalmennusta/personal training- ohjausta
 • kotiharjoitteluun

-Kilpaurheilijalle palautumiseen ja suorituskyvyn optimointiin

-Työhyvinvointi

 • työhyvinvointiryhmät ja taukoliikunta

-Senioreille

 • tasapainon harjoittaminen ja ylläpitäminen

Fascial-koulutus on kolmipäiväinen.

Ohjaaja saa oikeuden FAF Fascial- tuntien ohjaamiseen suoritettuaan hyväksytysti ohjaajakoulutuksen ja antamalla hyväksytyn ohjausnäytteen.  Koulutetuille Fascial ohjaajille järjestetään kerran vuodessa FAF workshop / ideapäivät, joka on tarkoitettu ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Fascial

Ylös